Jesenovanje VV 2011

Meseca novembra, natančneje 12.11.2011 smo se s krdelom Riki – tiki – tavi, Ljubljana 1, že tretje leto zapored odpravili na jesenovanje v Trboje.

Zgodaj zjutraj smo se z mestnim avtobusom odpeljali proti Medvodam, tam pa nas je čakala srednje dolga pot do skavtske hiše v vasi Trboje. Med potjo smo poslušali  drugi del zgodbe Mavglijevi bratje in se med lovom skušali spretno izmakniti Širkanu.

Po zasluženem počitku smo se razdelili v nove gruče. V poznih večernih urah smo se odpravili na Skalo posveta, kjer smo v krdelo sprejeli  nove volčiče mladiče, a pot do tja za njih ni bila lahka. Morali so pokazati kar nekaj volčjih spretnosti. Po koncu pa je sledil še masten bik, ki ga je za nas ulovila naša Bagira. Kasneje pa smo se še malo poveselili ob poslušanju novih himen in vedno znova izvirnih šal naših volčičev. Večer smo zaključili z molitvijo in pravljico za lahko noč.

Nedeljsko jutro se je začelo z razmigovanjem naših tačk. Po zajtrku je sledila kratka duhovnost o prijateljstvu in pripava na mašo. Pred prisluženem kosilom, ki sta nam ga skuhali naša Mama Rakša in Vontola, pa smo po volčje počistili še naš brlog, kjer smo drnjohali.

Jesenovanje smo zaključili s sv. Mašo, ki jo je daroval naš pomožni Balu (p. Gregor).

 

Tako se našega, sedaj že lanskega, jesenovanja spominja Akela.

Dober lov!

Objavljeno v Zgodilo se je

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.